Balaban Hacısalih Musaoğlu İlkokulu
Balaban Merkez Mahalle Ahmet Yesevi Caddesi No16 Hayrat/Trabzon

VİZYON

Eğitim öğretimin her alanındaki uygulamalarıyla iz bırakan, mensubu olmaktan onur duyulan, küçük çevrenin başarılarıyla büyük okulu olabilmek.

MİSYON

Çağın getirdiği yenilikleri özümseyerek sağlam adımlarla geleceğe yürüyen, milli ve manevi değerlerle donanmış bireyler yetiştirmek.

Öğretim Şekli :Tamgün

Tamgün

08.40-15.10

Pansiyon Bilgisi

Var

Trabzon´a 79 km Rize´ye 42 km Of´a 17 km Hayrat´a 6 km

Yerleşim Yeri Bilgisi

Balaban Merkezinde yerleşim vadi tabanı üzerine kurulmuştur. Balaban ve çevresinde çay tarlaları en yaygın örtüdür. Ormanlık alanlar daha çok tarıma müsait olmayan yerlerde kalmıştır. Yağışlı bir iklim hakimdir. Rize yöresinin iklim özelliklerine sahiptir. Güneşli gün sayısı çok azdır. Beldeyi ikiye ayırarak akan Baltacı Deresi en büyük akarsudur. Bu dereyi küçük derecikler oluşturur. Bu dere Of´tan Karadeniz´e dökülür. Bölgede %90 çay, %5 mısır, %3 narenciye ve %2 kivi tarımı yapılır.